Copywriter | Brand Voice Consultant

Om mig

Namn: Louise Stigell

Gör: Hjälper företag kommunicera hur bra de är, utan att låta snustorra och personlighetslösa. 

Favoritkunder: Entreprenörer, start-ups, frilansar och företag med stora personligheter. Företag som sprudlar av passion, ambition och empati.

Specialitet: Copywriting för hemsidor och nyhetsbrev.

Allergisk mot: “Corporate”-jargong, buzzwords och självupptagna säljtexter.

190521-Louise-personalbrandphotos-083.jpg

Kuriosa

  • Min favoritfärg är svart. (Men jag är trots detta en positiv, lycklig och livsbejakande person.)

  • Fritidsintressen inkluderar: sjunga och spela piano, skriva skräcknoveller under hemlig pseudonym och spela Lovecraft-inspirerade brädspel med min sambo.

  • Jag läser i snitt 72 böcker om året. Varav typ hälften om psykologi och entreprenörskap.

  • Jag springer, yogar och lyfter tunga saker från golvet.

  • Min favoritfilm är Aliens.

  • Jag är utbildad speldesigner och har varit inbiten spelnörd sen 80-talet. (Samt: obesegrad mästare på spelmusik-trivia.)

  • Jag är en HSP - Highly Sensitive Person.

  • Min kärlek till fåglar vet inga gränser. 

light grey.jpg
 
190521-Louise-personalbrandphotos-040.jpg

Min story

1989: Gick på lekis och skrev (dikterade) och illustrerade min första berättelse. Om en familj bajskorvar som tragiskt brann upp i sitt hus.

2000: Började gymnasiet och upptäckte rappens värld. Fyllde kollegieblock efter kollegieblock med rim och framförde egna låtar på skolans öppet hus.

2007: Pluggade spelutveckling på högskolan, vilket i mitt fall mest innebar att spela World of Warcraft, sticka halsdukar och undvika folksamlingar. Och så startade jag min första blogg och började skriva varje dag. Hittade min röst.

2010: Var nyutexad och pank. Blev frilansskribent i ren desperation och upptäckte att jag älskade det. Fick djupdyka i ämnen som intresserade mig och koka ner det till spännande artiklar. Skrev mestadels om psykologi, personlig utveckling och digitalt entreprenörskap. Hittade min journalist-röst.

2012: Träffade min entreprenörs-tvillingsjäl och medgrundade en start-up. Sprang runt på pitchmöten och fick en crash course i försäljningskonst. Hittade min copywriter-röst.

2013: Jobbade ett tag på en contentbyrå. Insåg att jag älskade jobbet men avskydde att vara anställd. Fortsatte frilansa.

2016: Startade mitt första seriösa bloggprojekt för en internationell publik. Kärade ner mig fullkomligt i emailmarknadsföring.

2017: Flyttade till Gävle och startade en webbyrå som jag döpte till Blackbird. Utökade mina tjänster till hemsidedesign och byggde tjusiga hemsidor åt kreativa småföretagare. 

2019: Återgick till mitt kall: att förföra och förtjusa med ordets makt. Kröp ur mitt tråkiga “professionell företagare”-skal och hjälper nu andra att göra detsamma. 

 
190521-Louise-personalbrandphotos-034.jpg