Copywriter | Brand Voice Consultant

Hej, jag heter Louise.

Jag hjälper frilansar, coacher och kreativa småföretagare att kommunicera med charm och sälja från hjärtat.

 
 
190521-Louise-personalbrandphotos-042.jpg

Den korta versionen

  • Född och uppvuxen i Stockholm. Bor nu i ett hus utanför Gävle med min sambo sen 11+ år.

  • Sjunger, spelar piano, skriver skräcknoveller, tecknar/målar och skulpterar.

  • Slukar i snitt 72 böcker om året. Kan ligga och läsa 16 timmar i sträck utan att få liggsår.

  • Gillar yoga, löpning och tung styrketräning.

  • Favoritfilm: Aliens.

  • Skulle kunna leva uteslutande på pommes frites och vegansk chokladglass.

  • Introvert och högkänslig. Myers-Briggs: INFJ. (Samt för astrologi-intresserade: “Capricorn sun, Cancer moon, Cancer rising”)

  • Kråkor ❤️

Den långa versionen

1989: Gick på lekis och skrev (dikterade) och illustrerade min första berättelse. Om en familj bajskorvar som tragiskt brann upp i sitt hus. Fick höra att jag hade “livlig fantasi”.

2000: Började gymnasiet och upptäckte rappens värld. Fyllde kollegieblock efter kollegieblock med rim och framförde egna låtar på skolans öppet hus. Skrev även sketchkomedi, inspirerad av idolerna Jim Carrey och Kids in the Hall.

2007: Pluggade spelutveckling på högskolan, vilket i mitt fall mest innebar att spela World of Warcraft, sticka halsdukar och undvika folksamlingar. Och så startade jag min första blogg. “Lugnochfin” hette den.

2010: Var tillbaka i Stockholm som nyutexad spelutvecklare, och pank. Blev frilansskribent i ren desperation och upptäckte att jag älskade det. Köpte domänen louisestigell.com och började min frilansbana.

2012: Träffade min entreprenörs-tvillingsjäl och medgrundade en start-up inom det då så trendiga området “gamification”. Sprang runt på pitchmöten och fick en crash course i hur man säljer in idéer till ofta väldigt skeptiska personer.

2016: Startade mitt första seriösa bloggprojekt: ohsosensitive.com. På temat att vara introvert och högkänslig entreprenör. Byggde en underbar följarskara över hela världen, skrev en bok, och kärade ner mig fullkomligt i emailmarknadsföring. Började även designa hemsidor åt andra kreativa entreprenörer.

2017: Flyttade från Stockholm till Gävle. Blev internettrött och fick karriärmässig identitetskris. Detoxade från sociala medier och gömde mig bakom ett byrånamn. Försökte hitta tillbaka till entreprenörspeppen.

2018: Sökte, och blev antagen, till en konstskola. Som jag gick en vecka på innan jag hoppade av p.g.a. nykär i frilansandet. Siktade in mig på mina favoritkunder: kreativa entreprenörer, coacher och frilansar. Plötsligt var jobbet roligt igen.

2019: Flyttade till hus, tog tillbaka mitt eget namn som företagsnamn och släppte alla föreställningar om hur man ska vara som egenföretagare. Slappnade av och började bjuda mer på mig själv. Hjälper nu andra att göra detsamma. För vad är vitsen med att skapa en karriär på egna villkor, om vi inte trivs och kan vara oss själva i den?

light grey.jpg
 
190521-Louise-personalbrandphotos-034.jpg