Skäms du en smula över din hemsida? (Eller det faktum att du inte har en)

Det betyder bara att saker och ting kan bli bättre, och det är bra! En ny hemsida kostar både tid och pengar så jag förstår verkligen om du skjutit upp det. Men vi ska prata lite om vad en bra hemsida kan göra för dig, för jag vill inte att du ska skämmas, eller gå miste om kunder, i onödan.

 
header hemsida.jpg

Hur viktig är hemsidan egentligen?

Bra fråga. Det är alltid viktigt att ifrågasätta saker som andra menar att du “måste” ha eller göra. Sånt hör vi hela tiden som företagare, det är en jäkla massa måsten och borden hit och dit. Men om det är en sak som vi faktiskt odiskutabelt måste ha så är det en hemsida. Om du planerar att driva en seriös verksamhet, gå med vinst och låta ditt företag växa så måste du ha en hemsida. It is known. Googla gärna “varför ha en hemsida” och låt dig översköljas av bevis och argument.

Men den måste också vara bra, din hemsida. Den måste jobba åt dig, sälja åt dig, representera ditt varumärke och dina erbjudanden online. För det är online den stora majoriteten av dina potentiella kunder först kommer att leta efter, hitta och kolla upp dig.

Om vi nu utgår ifrån att du redan vet allt detta, och att du redan har en hemsida: Är den en rättvis representation av dig, eller kan den kanske bli bättre? Det är ju inte helt enkelt att avgöra för ett otränat öga, och jag vet hur hemmablind man kan vara. Jag har själv haft många dåliga hemsidor genom åren… Men det finns några ledtrådar att vara uppmärksam på. Tecken på att din hemsida kan bli bättre:

 • Den är mer än 5 år gammal.

 • Den är byggd av din 21-årige kusin, eller dig själv, eller någon annan som inte är en professionell webbdesigner.

 • Den ligger inte på någon etablerad plattform, som t.ex. Wordpress, utan är byggd av programmerare som nu håller din hemsida gisslan eftersom att du inte begriper dig på fanskapet och måste be om hjälp varje gång du behöver uppdatera något. (Jag lider mig dig.)

 • Den ligger på en plattform du inte förstår och kan använda på ett snabbt och enkelt sätt, vilket kostar dig antingen tid eller pengar. Och gör dig på väldigt dåligt humör.

 • Du får ofta mail från potentiella kunder som har problem med hemsidan eller inte hittar viktig information.

 • Du går in på din egen hemsida och får en tung känsla i bröstet, som när man tittar på väldigt svår konst.

“Men äh! Det är väl inte så noga”, tänker du kanske. Du har ju ändå en hemsida. Den ligger där och kunderna kan hitta dig och de kan läsa all information de behöver veta. Du har viktigare saker att tänka på.

Tänk dig att du ska anställa en säljare i ditt företag. Någon som ska agera ansiktet utåt för ditt varumärke, ta emot potentiella kunder och få dem att känna sig sedda och förstådda, prata om dina tjänster och produkter, och genomföra affärstransaktioner. En ganska viktig roll alltså.

Du intervjuar två personer för jobbet som säljare. En av dem bär illamatchande kläder som verkar härstamma från millenieskiftet, och ser ut som Stephen Merchant.

Den andra kandidaten verkar ha personlig stylist och osar av självförtroende.

Den första kandidaten svarar undvikande på frågor, delar olämpliga detaljer om sitt privatliv och välter kaffe över dig.

Den andra kandidaten har med sig nybakade bullar, lyssnar uppmärksamt och har alltid bra svar på dina frågor. 

Den första kandidaten är lika intressant att lyssna på som Sjörapporten i P1.

Den andra kandidaten charmar dig med sin magnetiska personlighet, sitt kunnande och sin empati.

Du har säkert förstått vart jag är på väg med den här metaforen. Dessa båda säljare är motsvarigheten till en dålig respektive bra hemsida. Betänk då att din hemsida interagerar med långt många fler potentiella kunder än vad som vore mänskligt möjligt, dygnet runt och utan att du behöver lyfta ett finger. Så vilken slags hemsida skulle du helst vilja anlita?

En som mest ligger där och kostar pengar. Eller en som:

 • Gör bästa möjliga intryck på potentiella kunder, genom att få dig att se ut som det proffs du är.

 • Gör dig stolt när du visar den för andra. Istället för det dåliga samvete du haft över att ha en sämre hemsida än dina branschkollegor/konkurrenter.

 • Jobbar hårt åt dig, genom att locka potentiella kunder och ta emot beställningar. Du ska kunna titta på din hemsidestatistik och se en tjusig uppåtkurva i trafik och försäljning. Annars gör din hemsida inte ett bra jobb.

Katarina Petersmo web.png

“Jag har väntat länge med att skaffa en hemsida, eftersom jag varit rädd för den tekniska biten. Och för mig är det så viktigt att sidan känns rätt. Är allergisk mot stela och fula hemsidor.

Jag är så tacksam och glad att jag bad Louise om hjälp! Allt har gått supersmidigt. Jag är imponerad av att hon kunde hitta rätt känsla direkt, jag har fått en hemsida som verkligen känns som jag.

Hon har snabbt svarat på mina frågor, kommit med egna idéer och det märks att hon vill att sidan blir så bra det bara går.”

— Katarina Petersmo, författare

Vad kostar det?

Exakt vad just din hemsida skulle kosta beror på flera saker:

 • Hur mycket innehåll din hemsida har, eller ska ha.

 • Hur mycket av detta innehåll du har färdigt och hur mycket du behöver hjälp att ta fram.

 • Om du behöver extra funktionalitet på eller kring din hemsida, som t.ex. en webbshop eller en två-språkig sajt.

Du ska få några exempelsiffror och exempelprojekt, men de är bara exempel. En exakt siffra får du genom att höra av dig till mig och beskriva dina önskemål.

Lägsta investering: 15 000kr.

Genomsnittligt projekt: 20 000kr.

Mer avancerade hemsidor: 35 000kr+


Alla priser är exklusive moms.

Vi kan också bygga på extrafunktioner på eller kring din hemsida, beroende på vilka behov och önskemål du har:

 • Copywriting, så att din hemsida blir lika oemotståndlig som hundvalpar och bubbelplast och kanelbullar.

 • En webbshop, så att din hemsida kan sälja dina produkter medan du sover eller kollar Netflix.

 • Stöd för att ta emot återkommande betalningar från dina kunder, t.ex. om du säljer prenumerationer.

 • Två-språkig sajt på svenska och engelska. 

 • Nyhetsbrev med MailChimp, som vi kopplar ihop med din hemsida.

 • Innehållsstrategi, redaktionell kalender och allt du behöver för att börja skapa innehåll som drar trafik till din sajt och får dina drömkunder att älska dig.


exempelprojekt:

Hemsida

En enkel men snygg hemsida, med de viktigaste sidorna du behöver för att driva ditt företag effektivt. Du har allt innehåll färdigt redan, så som logga, grafisk profil, bilder och texter.

Din investering: 15 000kr


Hemsida + copywriting

Komplett hemsida, och jag hjälper dig även att se till att dina texter fullkomligt golvar dina potentiella kunder.

Din investering: 25 000kr


Hemsida + copywriting + webbshop

Snygg och välskriven hemsida, som du även kan bedriva försäljning direkt på, vilket gör det hela ännu mer spännande.

Din investering: 38 000kr

 

Som du ser så skriver jag inte kostnad utan “investering”. En hemsida är något du investerar i för att sedan få tillbaka mer än vad du betalade. Låt oss därför titta på vad en ny och bättre hemsida faktiskt skulle vara värd för dig…

 

Så mycket kan du tjäna på en bättre hemsida

Tillbaka? Fick du fram några trevliga siffror på vad din hemsida faktiskt kommer att tjäna åt dig? För så är det med en bra hemsida: Det är en investering som lönar sig på relativt kort tid, vanligtvis bara några månader. Kanske känner du till och med att du inte längre har råd att inte fixa till din hemsida? Då tänker du helt rätt.

Så nu tar vi itu med detta, eller vad säger du?

2.jpg
Portfolio mockups.png

Det här får du

 • En komplett hemsida i Squarespace, med en grafisk profil som utgår ifrån din befintliga visuella identitet, eller en ny som vi tar fram tillsammans.

 • En responsiv, mobiloptimerad sajt

 • SEO-optimering som säkerställer att din sajt rankar så högt den bara kan i sökmotorer.

 • Sajtgenomgång och Q&A via Skype, så att du känner dig helt hemmastadd med Squarespace och kan ta över vårdnaden av din nya hemsida utan nervositet. 

 • Och bäst av allt: Du får den på bara 2 veckor, med garanterat lanseringsdatum. ☟

Så här går det till

När du anlitar mig garanterar jag dig en färdig hemsida på bara 2 veckor. Under dessa veckor arbetar vi tätt ihop, med många avstämningar. Jag håller dig i handen hela vägen från idé till sjösatt sajt, och ser till att du känner dig hemma med din nya hemsida innan vi säger hejdå.

Varför jobba på det här sättet? Så gör inte de flesta byråer och frilansar. Men det är effektivt som tusan, och resultatet blir mycket bättre:

 • Med en deadline blir det lättare att planera våra uppgifter och avstämningar. Du kan vara säker på att ha din hemsida klar på fredagen vecka två!

 • Under våra två veckor tillsammans har du min odelade uppmärksamhet. Jag jobbar bara med en kund åt gången för att kunna fokusera på arbetet och ge dig bästa tänkbara service.

 • Under våra två veckor får du precis så många revisioner du vill ha och behöver för att bli supernöjd. Vår enda deadline är fredagen vecka två. Innan dess? Go crazy. 😉

 • Alldeles för många hemsideprojekt tar månader och åter månader att bli klara med, för att båda parter jonglerar många andra bollar samtidigt. Den stackars hemsidan blir aldrig klar och vi har båda dåligt samvete för det. Bättre då att göra en fokuserad insats, så att din hemsida kan börja jobba för dig så snabbt som möjligt.

Behöver du av någon anledning förlängd eller uppdelad projekttid? Självklart går det att lösa.

Före projektstart: 

Innan vi kan sätta igång med din hemsida har du lite hemläxa att göra. Men oroa dig inte, det är den roliga sortens hemläxa. Du kommer få:

 • Göra en mood board. Så att jag förstår känslan du är ute efter med din hemsida.

 • Svara på ett frågeformulär. Så att jag förstår viktiga saker som vem din drömkund är, vad du vill att din hemsida ska göra för dig och vilka dina konkurrenter är.

 • Lägga de bilder och texter du vill använda på sajten i vår gemensamma mapp. Så att jag har något att fylla din hemsida med.

Vecka 1

Under den första veckan designar jag en första version av din hemsida. Din uppgift är att vara tillgänglig för att svara på frågor. I slutet på veckan hörs vi över Skype och jag visar mitt förslag för dig. Du får ge din feedback och vi bestämmer vad som ska fixas under nästa vecka.

Vecka 2

Under vecka 2 slipar vi din hemsida tills vi båda är stolta och redo att visa upp den för omvärlden. Om du valt till copywriting så är det även nu vi kollaborerar fram dina texter. I slutet av veckan ses över Skype igen och går igenom din färdiga hemsida. Jag visar dig runt i Squarespace och lär dig allt du behöver veta för att sköta din sajt själv. Sen tar vi din hemsida live och firar vårt stordåd. 💥🥂🎉

2.jpg
Portfolio mockups (1).png

“Från dag ett var det ett nöje att arbeta tillsammans med Louise. Hon är mycket lyhörd, öppen och har en förmåga att omvandla det jag berättade om mig själv och mitt bolag till en hemsida som exakt ger den känslan och ton som jag var ute efter.

Hon är mycket snabb på att ta in feedback och förstå vad som behöver justeras för att få till det precis som jag önskade.

Jag kan varmt rekommendera Louise till andra som behöver hjälp att formulera sitt budskap i bild och text.”

- Mia Holger, Proactive Management

Frågor & svar

"Hur snart kan du sätta igång med mitt projekt?"

Det beror på hur mitt schema ser ut, och hur snabbt du kan leverera det underlag jag behöver. Ska du t.ex. skriva dina texter själv så bör du avsätta tid för det innan projektstart. Du bör åtminstone ha en vecka på dig att sammanställa underlaget till mig innan vi sätter igång.

Vid hög arbetsbelastning (t.ex. inför sommar- och juledigheter) kan det bli lite väntetid innan jag kan sätta igång med ditt projekt. Men genom att betala in depositionen så är din plats reserverad och kan inte bokas av någon annan. Hah!

"Varför måste jag betala en deposition?"

För att du ska kunna boka in ditt projekt behöver du betala in 50% av det överenskomna arvodet i deposition före projektstart. Det är i princip ett sätt för dig att säga “Jag är redo, jag menar allvar och nu styr vi upp detta som proffs.”

Depositionen gör att både du och jag committar till vår tidsplan och kan känna oss trygga. 🙂

 "Vilka betalningsmöjligheter har jag?"

Du kan betala via faktura, eller med Swish. Betalningstiden på fakturor är 30 dagar.

 "Vad händer om jag inte är nöjd med arbetet?"

Det vill vi ju inte. En hemsida är en stor investering och det är viktigt att resultatet känns 100% rätt för dig. Just därför får du obegränsat med revisioner under den tidsram vi satt för ditt projekt (vanligtvis 2 veckor). Du får alltid ge feedback och vara med och styra designen från mina första skisser till färdig hemsida. Risken att vi skulle landa i något du inte är nöjd med är alltså väldigt låg.

Men om du ändå av någon anledning vill avbryta projektet så kan du göra det närhelst du vill och bara betala 30% av återstående belopp.

"Kommer jag kunna sköta min sajt själv fortsättningsvis?"

Självklart ska du kunna det. Squarespace är den enklaste och mest användarvänliga hemsideplattformen jag arbetat i. Därför vågar jag lova att du, efter vår genomgång och grundkurs över Skype, kommer kunna uppdatera din hemsida helt själv. Du kommer också få tillgång till utbildningsresurser och tutorials från mig. Och känns det fortfarande osäkert de första gångerna du t.ex. ska publicera ett blogginlägg så hör du av dig till mig, jag delar min skärm med dig på Skype och så gör vi det tillsammans.

Men tänk om jag inte gillar Squarespace?

Jag förstår din oro. Lyckligtvis finns det ett lätt sätt att åtgärda den på: Squarespace är fritt fram att testa gratis i 14 dagar. Det betyder att du kan gå till squarespace.com, starta en sajt och leka runt precis hur mycket du vill. Då kommer du snabbt märka om du gillar det eller inte.

Var dock beredd på att det är en liten inlärningskurva i början. Det är det med alla plattformar. Men jag lovar dig att Squarespace har en ovanligt kort sådan, och med min hjälp blir den ännu kortare.

Kom också ihåg att du aldrig är låst till Squarespace för resten av livet. Du kan alltid ta ditt pick och pack och exportera till en annan plattform. Så ska det alltid vara, allt annat vore oschysst.

"Kan du hjälpa mig uppdatera sajten?"

Absolut! Om du hittar småsaker efter lansering du vill ha hjälp att fixa till så gör jag det utan extra kostnad. Vid större ändringar eller löpande uppdateringar kostar det en slant, men du får det billigare eftersom att vi redan jobbat ihop. ❤️

 
2.jpg

Kika i min portfolio

Ska vi bygga något vackert tillsammans?

2.jpg