Copywriter | Brand Voice Consultant

Hemsidan är din verksamhets hjärta

Det är där det händer: dina drömkunder hittar dig, blir förtjusta, joinar din emaillista och köper det du säljer. Men det sker inte av en slump. För att din hemsida ska göra allt detta för dig krävs strategi, kunskap och fingertoppskänsla.

 
 
 
190521-Louise-personalbrandphotos-022.jpg

Vad är en “bra” hemsida? (Och hur tusan fixar man en?)

Vem som helst kan göra en egen hemsida idag. Det är vad många nykläckta företagare gör, som ett sätt att hålla kostnaderna nere. Man tänker att “får jag bara in några första kunder så har jag råd med en bättre hemsida sen.” 

I min erfarenhet så funkar det tvärtom: en skitbra hemsida är det som gör att verksamheten flyger. Den möjliggör de där första kunderna, och många fler efter det. Se på din hemsida som din personliga ambassadör och säljare. Som interagerar med långt många fler potentiella kunder än vad som vore mänskligt möjligt, dygnet runt och utan att du behöver lyfta ett finger. Därför är det så viktigt att din hemsida är en värdig representant av dig. Att den har karisma, säljskills och en snygg outfit. Och det kan vara svårt att fixa på egen hand.

Jag har valt att fokusera på att designa hemsidor åt oss kreativa småföretagare. Vi som själva är ansiktet utåt för vår business. Vi som inte kan förlita oss på stora marknadsföringsbudgetar, utan som själva ansvarar för att rätt personer hittar oss, gillar oss och väljer just oss bland de tusentals andra där ute. Vi vars största konkurrensfördel är vår personlighet, passion och unika idé.

Du är inte som någon annan. Låt det synas på din hemsida.

Katarina Petersmo web.png

“Jag har väntat länge med att skaffa en hemsida, eftersom jag varit rädd för den tekniska biten. Och för mig är det så viktigt att sidan känns rätt. Är allergisk mot stela och fula hemsidor.

Jag är så tacksam och glad att jag bad Louise om hjälp! Allt har gått supersmidigt. Jag är imponerad av att hon kunde hitta rätt känsla direkt, jag har fått en hemsida som verkligen känns som jag.

Hon har snabbt svarat på mina frågor, kommit med egna idéer och det märks att hon vill att sidan blir så bra det bara går.”

— Katarina Petersmo, författare

light grey.jpg

Det här får du

 • En komplett hemsida i Squarespace, med en grafisk profil som utgår ifrån din befintliga visuella identitet, eller en ny som vi tar fram tillsammans.

 • En responsiv, mobiloptimerad sajt

 • SEO-optimering som säkerställer att din sajt rankar så högt den bara kan i sökmotorer.

 • Sajtgenomgång och Q&A via Skype, så att du känner dig helt hemmastadd med Squarespace och kan ta över vårdnaden av din nya hemsida utan nervositet. 

 • Och bäst av allt: Du får den på bara 2 veckor, med garanterat lanseringsdatum.

Portfolio mockups.png

“SQUARE-VADFÖRNÅT SA DU?”

Squarespace heter plattformen jag bygger hemsidor med. Inklusive denna sajt.😉

Det är ett alldeles utomordentligt verktyg och jag älskar det. Men jag förstår om du kanske inte hört så mycket om det förut. Läs mer och få svar på vanliga frågor här:

Vad kostar det?

Lägsta investering: 15 000kr.

Genomsnittligt projekt: 25 000kr.

Mer avancerade hemsidor: 35 000kr+


Alla priser är exklusive moms.

Exakt vad just din hemsida skulle kosta beror på flera saker:

 • Hur mycket innehåll din hemsida har, eller ska ha.

 • Hur mycket av detta innehåll du har färdigt och hur mycket du behöver hjälp att ta fram.

 • Om du behöver extra funktionalitet på eller kring din hemsida, som t.ex. en webbshop eller en två-språkig sajt.

light grey.jpg

Så här går det till

När du anlitar mig garanterar jag dig en färdig hemsida på bara 2 veckor. Under dessa veckor arbetar vi tätt ihop, med många avstämningar. Jag håller dig i handen hela vägen från idé till sjösatt sajt, och ser till att du känner dig hemma med din nya hemsida innan vi säger hejdå.

Behöver du av någon anledning förlängd eller uppdelad projekttid? Självklart går det att lösa.

Före projektstart: 

Innan vi kan sätta igång med din hemsida har du lite hemläxa att göra. Men oroa dig inte, det är den roliga sortens hemläxa. Du kommer få:

 • Göra en mood board. Så att jag förstår känslan du är ute efter med din hemsida.

 • Svara på ett frågeformulär. Så att jag förstår viktiga saker som vem din drömkund är, vad du vill att din hemsida ska göra för dig och vilka dina inspirationskällor/konkurrenter är.

 • Lägga de bilder och texter du vill använda på sajten i vår gemensamma mapp. Så att jag har något att fylla din hemsida med.

Vecka 1

Under den första veckan designar jag en första version av din hemsida. Din uppgift är att vara tillgänglig för att svara på frågor. I slutet på veckan hörs vi över Skype och jag visar mitt förslag för dig. Du får ge din feedback och vi bestämmer vad som ska fixas under nästa vecka.

Vecka 2

Under vecka 2 slipar vi din hemsida tills vi båda är stolta och redo att visa upp den för omvärlden. Om du valt till copywriting så är det även nu vi kollaborerar fram dina texter. I slutet av veckan ses över Skype igen och går igenom din färdiga hemsida. Jag visar dig runt i Squarespace och lär dig allt du behöver veta för att sköta din sajt själv. Sen tar vi din hemsida live och firar vårt stordåd. 💥🥂🎉

 
Portfolio mockups (1).png

“Från dag ett var det ett nöje att arbeta tillsammans med Louise. Hon är mycket lyhörd, öppen och har en förmåga att omvandla det jag berättade om mig själv och mitt bolag till en hemsida som exakt ger den känslan och ton som jag var ute efter.

Hon är mycket snabb på att ta in feedback och förstå vad som behöver justeras för att få till det precis som jag önskade.

Jag kan varmt rekommendera Louise till andra som behöver hjälp att formulera sitt budskap i bild och text.”

- Mia Holger, Proactive Management

light grey.jpg

Frågor & svar

"Hur snart kan du sätta igång med mitt projekt?"

Det beror på hur mitt schema ser ut, och hur snabbt du kan leverera det underlag jag behöver. Ska du t.ex. skriva dina texter själv så bör du avsätta tid för det innan projektstart. Du bör åtminstone ha en vecka på dig att sammanställa underlaget till mig innan vi sätter igång.

Vid hög arbetsbelastning (t.ex. inför sommar- och juledigheter) kan det bli lite väntetid innan jag kan sätta igång med ditt projekt. Men genom att betala in depositionen så är din plats reserverad och kan inte bokas av någon annan. Hah!

"Varför måste jag betala en deposition?"

För att du ska kunna boka in ditt projekt behöver du betala in 50% av det överenskomna arvodet i deposition före projektstart. Det är i princip ett sätt för dig att säga “Jag är redo, jag menar allvar och nu styr vi upp detta som proffs.”

Depositionen gör att både du och jag committar till vår tidsplan och kan känna oss trygga. 🙂

"Vilka betalningsmöjligheter har jag?"

Du kan betala med kort eller faktura. Betalningstiden på fakturor är 30 dagar, med undantag för depositionen. Vid större projekt kan delbetalning vara ett alternativ.

"Vad händer om jag inte är nöjd med arbetet?"

Det vill vi ju inte. En hemsida är en stor investering och det är viktigt att resultatet känns 100% rätt för dig. Just därför får du obegränsat med revisioner under den tidsram vi satt för ditt projekt (vanligtvis 2 veckor). Du får alltid ge feedback och vara med och styra designen från mina första skisser till färdig hemsida. Risken att vi skulle landa i något du inte är nöjd med är alltså väldigt låg.

Men om du ändå av någon anledning vill avbryta projektet så kan du göra det närhelst du vill och bara betala 30% av återstående belopp.

"Kommer jag kunna sköta min sajt själv fortsättningsvis?"

Självklart ska du kunna det. Squarespace är den enklaste och mest användarvänliga hemsideplattformen jag arbetat i. Därför vågar jag lova att du, efter vår genomgång och grundkurs över Skype, kommer kunna uppdatera din hemsida helt själv. Du kommer också få tillgång till utbildningsresurser och tutorials från mig. Och känns det fortfarande osäkert de första gångerna du t.ex. ska publicera ett blogginlägg så hör du av dig till mig, jag delar min skärm med dig på Skype och så gör vi det tillsammans.

"Men tänk om jag inte gillar Squarespace?"

Jag förstår din oro. Lyckligtvis finns det ett lätt sätt att åtgärda den på: Squarespace är fritt fram att testa gratis i 14 dagar. Det betyder att du kan gå till squarespace.com, starta en sajt och leka runt precis hur mycket du vill. Då kommer du snabbt märka om du gillar det eller inte.

Var dock beredd på att det är en liten inlärningskurva i början. Det är det med alla plattformar. Men jag lovar dig att Squarespace har en ovanligt kort sådan, och med min hjälp blir den ännu kortare.

Kom också ihåg att du aldrig är låst till Squarespace för resten av livet. Du kan alltid ta ditt pick och pack och exportera till en annan plattform. Så ska det alltid vara, allt annat vore oschysst.

"Kan du hjälpa mig uppdatera sajten sen?"

Absolut! Om du hittar småsaker efter lansering du vill ha hjälp att fixa till så gör jag det utan extra kostnad. Vid större ändringar eller löpande uppdateringar kostar det en slant, men du får det billigare eftersom att vi redan jobbat ihop. ❤️

Portfolio

 

Ska vi bygga något vackert tillsammans?

 
190521-Louise-personalbrandphotos-020.jpg