Ord som fängslar, förför och konverterar

Vad får din drömkund att välja dig framför någon av dina konkurrenter? Är det dina priser, din mångåriga erfarenhet och expertis, eller den där balla video-bakgrunden du har högst upp på din hemsida? Svaret är: Din personlighet. En unik och personlig röst är vad som får ditt varumärke att gå från en i mängden till fullkomligt oemotståndlig.

 
 
header copywriting.jpg

“Hej. Vi heter Företag X och vi tar fram smarta och prisvärda Y-lösningar för yrkesverksamma inom sektor Z. Vi grundades 2005 och sedan dess har vi varit pionjärer i branschen. Våra kunder uppskattar oss för vår höga servicenivå. Läs mer om våra produkter och tjänster här.”

Låter dina texter lite åt det hållet? Då har jag goda nyheter: Saker och ting kan bli mycket bättre. 

Det där är ett exempel på en text som förvisso uppträder väldigt professionellt, och som gör att bra jobb med att informera. Men som helt saknar puls. Som saknar röst och personlighet. Som tråkar ut läsaren med branschjargong, vagt språk och floskler. Som inte kommer sälja särskilt många Y-lösningar till sektor Z.

Kanske tänker du att det här inte spelar så stor roll. Det är ju när dina kunder träffar dig som du kommer att charma dem med din personlighet, ditt kunnande och dina erbjudanden. Det tvivlar jag inte en sekund på. Men kom ihåg att den stora majoriteten av dina potentiella kunder kommer först leta efter, hitta och kolla upp dig online. De kommer hamna på din hemsida, och utifrån vad de ser där kommer de fatta ett beslut inom loppet av några sekunder. Om du inte lyckats charma dem då? Ja då kommer de aldrig få reda på hur härlig du är och hur vilket viktigt arbete du gör för dem.

Och det vill jag inte ska hända dig.

Sen kanske du säljer tjänster eller produkter på din hemsida också. Du beskriver exakt vad varje erbjudande inkluderar och kanske även vad de kostar. Kunderna har allt de behöver veta för att fatta ett beslut. Your work is done, tänker du kanske.

Men nu kommer vi till problem nr. 2:

Dina tjänster/produkter säljer inte sig själva

Ingenting säljer sig självt. (Ja, det skulle vara knark, porr och Ben&Jerrys-glass då). Hur mycket information vi än har om en produkt så köper vi på känsla, hur ogärna vi än vill erkänna det. Vi är komplicerade varelser som inte alltid fattar rationella beslut. I själva verket är det vårt undermedvetna som ansvarar för över 95% av våra tankar och beslut. Du vet den där platsen i ditt huvud där din inre femåring, din reptilhjärna och dina mest pinsamma fantasier bor.

Hur talar du till någons undermedvetna? Inte med en lista med fakta om dig själv och det du säljer, utan med en text som väcker känslor, positiva associationer och begär. En text som förför dina läsare. Bra copywriting är ett slags massförförelsevapen. Jag vill förse dig med ett sådant.

Med min hjälp kan du:

 • Förtjusa potentiella kunder med din unika röst.

 • Effektivt sprida en idé, utbilda om ett viktig ämne eller få människor att agera.

 • Slippa frustrationen över att inte få till dina texter så bra som du vill.

 • Göra dig själv, din verksamhet och dina tjänster/produkter/idéer rättvisa.

 • Sova gott på natten och veta att dina texter just i detta nu har säljsamtal och meningsfulla konversationer med dina drömkunder.

Ditt företag är för viktigt för att falla på halvdana texter. Eller vad säger du?

100 Procent copy
 

"Med humor, värme och underfundighet fångade Louise vårat intresse som copywriter och vi är mycket nöjda och stolta över texterna hon arbetat fram till vår nya hemsida! Samarbetet har flutit på smidigt."

- Ella Lind, 100 Procent

2.jpg

Vad kostar det?

“Copywriting är ett slöseri med pengar”

…sa ingen framgångsrik företagare, någonsin. Så gör inte det du heller, jag vet att du kan bättre än så. Copywriting är en investering som lönar sig med råge. Vill du räkna ut ungefär hur mycket det skulle löna sig? Läs det här inlägget. Jag pratar om hemsidan i det, men samma principer gäller för copywriting.

Jag ska ge dig några exempelsiffror och exempelprojekt nu, så att du får ett hum om vad du kan förvänta dig. Vad det skulle bli för dig beror på flera saker:

 • Hur mycket text du behöver. Fyra A4-sidor kostar mer än en A4-sida. Men det är inte bara textlängden som avgör. Ännu viktigare är…

 • Vad för slags texter det är. Olika saker tar mig olika lång tid att kläcka fram. Ibland tar en kortare text mer tid, om det är en väldigt viktig text, så som en landningssida på din hemsida eller ett säljbrev till dina emailprenumerater.

 • Ditt underlag/brief. Ju mer material du har som jag kan utgå ifrån, desto mindre research behöver jag göra = billigare för dig.

Lägsta investering: 8000kr

Genomsnittligt projekt: 10 000kr

Mer avancerade skrivprojekt: 25 000kr+


Alla priser är exklusive moms.

OBS! Jag tar inte betalt per timme eller per ord/tecken. Hur lång tid en text tar att skriva säger ingenting om dess kvalitet. Detsamma gäller antal ord/tecken. Självklart tar jag hänsyn till estimerad tidsåtgång när jag ger dig ett prisförslag, men andra saker avgör också, så som typ av text, mina förkunskaper i ämnet, och hur mycket tid jag får på mig.

Exempelprojekt

Texter till din hemsida

Detta inkluderar allt från texterna för din startsida, Om mig, Våra tjänster et.c, till SEO-optimering och vad som ska stå på knappar.

Din investering: 10 000kr

Översättning mellan svenska och engelska

Jag skriver även på engelska. Så om du vet med dig att du vill ha din text på båda språken: Låt mig fixa bägge två samtidigt. Resultat brukar bli mycket bättre än att ge en text till en översättare som kanske fullkomligt slaktar finessen i originalet.

Din investering: Från 8000kr och uppåt, beroende på mängd text.

Texter till din blogg eller ditt nyhetsbrev

Om du har ett gäng idéer du skulle vilja ta fram riktigt saftigt innehåll kring så kan du bara ge mig en rubrik och ett synopsis så fixar jag resten. Resultatet? Ett stycke text som drar kvalitativ sökmotortrafik och får läsare att vilja ha mer av dig. Kanske köper de till och med något från dig.

Din investering: Från 8000kr för 3 blogginlägg

 

Jag kan även hjälpa dig med:

 • Annonstexter för banners eller sociala medie-kampanjer

 • Produkttexter för din katalog eller webbutik

 • Säljsidor för dina tjänster eller produkter

 • Presskit och pressmeddelanden

 • Texter för sociala medier

 • Broschyrer

 • Powerpoint-presentationer

 • Whitepapers, pdf-guider, e-böcker och annat längre, spökskrivet innehåll

 

Vad kommer just ditt projekt att kosta?

Hör av dig till mig idag så kikar vi på det!

Så här går det till

Före projektstart

1. Det är alltid roligt att se och höra den man planerar att jobba ihop med. Så förslagsvis börjar vi med att prata i telefon eller på Skype. Vi lär känna varandra lite, diskuterar ditt projekt och hur vi kan gå vidare.

2. Copywriters är lite som kockar. De kan inte koka soppa på ingenting, utan behöver ingredienser för att kunna servera dig något aptitligt. Därför kommer du får en hemläxa av mig innan jag kan sätta igång med ditt projekt. Det är en webbaserad enkät där du får svara på frågor, ladda upp underlag och ev. inspirationsexempel, och beskriva dina önskemål.

Under projektets gång

3. Det är nu jag tar på mig tänkarhatten och går in i min copygrotta. (Tänk dig en underjordisk lair med facklor på väggarna. Och ett bord med labratorieutrustning där diverse dekokter står och bubblar och pyser.) Jag skriver all min copy i ett dokument på Google Drive. På så vis slipper vi maila Word-dokument kors och tvärs med namn som “hemsidecopy_v.1.3_annas kommentarer_slutgiltig version_nr3.docx”. Och dels så kan vi använda kommentarsfunktionen för att diskutera texten direkt i marginalen. Mycket smidigt.

4. När jag har ett första utkast att visa upp bjuder jag in dig till dokumentet. Du får läsa igenom, svara på frågor och komma med feedback. Kanske bjuder vi också in några av dina kollegor som får dela sina tankar.

5. Sen fortsätter vi att kollaborera i dokumentet. Det ingår alltid 3 revisionsrundor, för att du ska bli helt nöjd med resultatet. Och när vi är klara så laddar du bara ner dokumentet eller delar det vidare. Klappat och klart! 👏🏻

2.jpg
onepartnergroup content.png
 

"Har anlitat Louise för olika typer av uppdrag såsom pressmeddelande, hemsidescopy och kampanjtexter med mera - och det är lika hög kvalitet på allt. Smidig (och trevlig!) kommunikation och hon håller alltid utlovad deadline. Rekommenderar henne varmt!"

- Susanna Halonen, OnePartnerGroup

Kika i min portfolio

Ska vi blåsa någon av stolen med dina texter?

2.jpg