Posts in Squarespace
Byta till Squarespace? 12 vanliga frågor och svar

I ett av mina tidigare inlägg förklarade jag varför jag är så lyrisk över Squarespace, och har flyttat alla mina sajter till plattformen. Jag utlovade då en Squarespace-skola i flera delar där jag går igenom det mesta du behöver veta om Squarespace och hur du använder det. Här kommer första delen! 

Jag tänkte börja med att prata mer om vad Squarespace är, varför det är det perfekta valet för en ensam entreprenör eller småföretagare. Du kommer också få svar på 12 frågor som jag gissar att du har om Squarespace. 

Read More
Därför bytte jag från Wordpress till Squarespace

Jag ska vara ärlig: Jag har alltid fnyst lite fördomsfullt åt “designa din egen hemsida utan att behöva skriva en enda rad kod”-plattformar, Squarespace inräknat.

De första gångerna jag hörde talas om plattformen blev jag inte ens nyfiken på att kolla upp den. Jag var ju en riktig webbutvecklare. Jag använde Wordpress som alla andra riktiga webbutvecklare. Som man ska göra. 

Gillade jag Wordpress då? O nej, men det hörde inte till saken. Jag hade aldrig kommit på tanken att bygga en hemsida i någon annan plattform än Wordpress, av rädsla för att framstå som en amatör.

Men så blev jag nyfiken. Läste väl en artikel online liknande den du läser nu, (det finns mååånga) och min fientlighet vändes till försiktigt intresse. Jag beslöt mig för att testbygga en sajt i Squarespace. Jag var fullt beredd på att bli besviken. Istället hände motsatsen. 

Read More