Nu satsar jag på skrivandet

Jag har alltid sett mig själv som huvudsakligen skribent och författare. Det är det hantverk som följt med mig längst, och som jag därför hunnit bli mest erfaren i.

Men för att kalla mig skribent har jag ägnat häpnadsväckande mycket tid åt andra saker än skrivande genom åren. Webbdesign. Skådespeleri. Grafisk design. Programmering. Rådgivning.

Jag har skrivit innehåll åt andra, och hjälpt företagare sälja mer med sina ord, i min roll som copywriter.

Men min egen röst, mitt eget skrivande och mina karriärmål har helt trillat mellan stolarna.

Det var flera år sen jag släckte ner mitt senaste bloggprojekt, som det ändå gick rätt bra för. Emaillistan hade klättrat över 1000 prenumeranter. Jag hade självpublicerat en bok som sålde över hela världen. Men efter ett tag kändes nischen för tajt och jag kände mig instängd. Hade inget mer att säga om saken. Ville hålla tyst ett tag och syssla med annat.

Det var skönt till en början. Att släppa bloggandet och bara frilansa. Men de senaste året har en slags sorg vuxit inom mig. Över att jag inte ägnar min tid åt det som verkligen är viktigt för mig. Över att jag inte skriver med MIN röst, om det JAG bryr mig om. De sakfrågor som jag värderar. De stories jag vill berätta.

Jag har saknat bloggandet. Att få skriva om vad som händer i mitt liv, vad jag tänker på, vad jag går igång på. Att få bjuda på insikter, kunskap, pepp och inspiration. Gemenskapen med andra bloggare och kreatörer.

Men när jag tänkt på att återuppliva bloggandet igen så har jag fastnat i tankar kring strategi. Varför jag ska skriva. Vad jag borde och inte borde skriva om. Hur jag borde skriva. På vilket språk.

Jag har nog blivit arbetsskadad efter alla år som entreprenör och strateg. Egentligen vill jag bara få skriva om allt som intresserar och fascinerar mig. Allt från egenföretagande och marknadsföring till hållbar livsstil, lantliv och bokrecensioner. Men så kommer en ettrig liten inre röst och piper "BRANDING! NISCH! MÅLGRUPP! KONVERTERING!"

Det är så inpräntat i mig att jag måste ha en kommersiell agenda med mitt skrivande. För ja: skriver man i syfte att marknadsföra sin verksamhet (content marketing och copywriting), så behöver man en strategi. Nån slags röd tråd. Ett någorlunda sammanhängande personlig varumärke. En call to action.

Måste man vara en slav under allt detta? Nej. Jag tror inte det.

Några off-topic-inlägg i en annars ganska fokuserad blogg har aldrig skadat någon. Läser ju själv hellre folks vardagsbetraktelser nuförtiden än en massa supernischade karriärtips och guider. Allt det där "värdeskapande innehållet" som den ettriga inre rösten tjatar på mig att producera.

Men jag har inget att sälja just nu. Jag är inte ens ute efter frilansuppdrag. Jag vill bara få skriva. Och se vart det leder mig.

Förhoppningsvis till likasinnade läsare. Till roliga uppdrag som skribent. Kanske till en bok eller fler. Vi får se.

Så nu har jag bestämt mig för att tuta och köra. Jag har tömt hela min blogg på inlägg och börjat om från början. (Puh!) Nu tänker jag blogga så som jag alltid velat blogga. Och satsa på skrivandet.

Välkommen hit. Hoppas du stannar en stund till. 😊