Så anlitar du en webbdesigner som ett proffs

Vad ska man tänka på när man anlitar en webbyrå eller webbdesigner för att bygga ens hemsida? Är det bara att slänga iväg ett mail i stil med “Jag vill ha en hemsida, vad kostar det?” och låta dem ta det därifrån? Ja, hur gör man för att samarbetet (och resultatet) ska bli så bra som möjligt? Här kommer den: Lilla anlita-webbdesigner-skolan som kommer få din designer att älska dig…

Read More
Därför bytte jag från Wordpress till Squarespace

Jag ska vara ärlig: Jag har alltid fnyst lite fördomsfullt åt “designa din egen hemsida utan att behöva skriva en enda rad kod”-plattformar, Squarespace inräknat.

De första gångerna jag hörde talas om plattformen blev jag inte ens nyfiken på att kolla upp den. Jag var ju en riktig webbutvecklare. Jag använde Wordpress som alla andra riktiga webbutvecklare. Som man ska göra. 

Gillade jag Wordpress då? O nej, men det hörde inte till saken. Jag hade aldrig kommit på tanken att bygga en hemsida i någon annan plattform än Wordpress, av rädsla för att framstå som en amatör.

Men så blev jag nyfiken. Läste väl en artikel online liknande den du läser nu, (det finns mååånga) och min fientlighet vändes till försiktigt intresse. Jag beslöt mig för att testbygga en sajt i Squarespace. Jag var fullt beredd på att bli besviken. Istället hände motsatsen. 

Read More
Hur mycket kan du kan tjäna på en ny hemsida? Så här räknar du ut det

Du har kikat runt på några olika frilansars och byråers hemsidor. Kanske till och med fått några offerter. Och en sak är säker: En ny hemsida kostar pengar. Mycket pengar. Pengar som du antingen inte känner att du har, eller har svårt att motivera dig själv att spendera.

Och priset varierar så mycket att du blir förvirrad. En frilans tar 8000kr, en annan 15 000kr. En byrå tar 35 000kr, en annan 75 000kr. Vad är rimligt att betala för en hemsida, och hur stor skillnad gör det egentligen? Du vill bara krypa ner i soffan, slå på Netflix och glömma eländet.

Read More
Så gör du en moodboard för din hemsida

Hur kan en designer landa i en färdig idé från till synes ingenting alls? Det är något jag undrade länge. Hur visste hon att loggan skulle vara gul? Hur kom han fram till just det där typsnittet för rubrikerna? Ja, var börjar man egentligen när man ska ta fram en hemsidedesign? Det här inlägget ska handla om startpunkten för all slags grafisk design: moodboarden.

Read More
Så kopplar du ett eget domän till din Squarespace-sajt

Du vill troligtvis ha din sajt under ett eget domän. Annars kommer din hemsideadress vara något i stil med "https://fornamn-efternamn-l6fg.squarespace.com", och det ser inte särskilt proffsigt ut. =)

Jag ska visa dig två sätt att göra domänkopplingen på: att köpa ett nytt domän via Squarespace, och att koppla ihop din sajt med ett befintligt domännamn köpt någon annanstans...

Read More
Skriv oemotståndliga rubriker

Av alla de som exponeras för ditt innehåll online så kommer endast två av tio gå in och kika på det. (Japp, det finns statistik på det.) Du kan alltså inte räkna med att särskilt många kommer läsa eller titta på ditt innehåll. Men du kan räkna med att åtta av tio kommer läsa rubriken. Och där har du din chans.

I den här fjärde och sista delen av "Bli en bättre copywriter" snackar vi om hur du gör dina rubriker oemotståndliga. Så att fler hittar, och tittar på, ditt innehåll.

Read More
Engagera mera med dina texter

Vi har pratat om de två viktiga grundreglerna som alla bra texter följer, och vi har lärt oss vilka vanliga missar vi ska undvika när vi skriver.

Nu kommer vi till de riktigt konkreta skrivtipsen som du kan använda dig av när du verkligen vill påverka och engagera dina läsare. Trick som funkar till allt ifrån blogginlägg och hemsidetexter till produktbeskrivningar och pitchmail. Väldigt ofta, med andra ord.

Read More
CopywritingLouise Stigell
Idétorka? Här är 6 bra saker att fylla ditt nyhetsbrev med!

Har du ingen aning om vad du ska fylla dina brev med? Välkommen till klubben. Det här händer alla och det är oundvikligt, förr eller senare tar inspirationen slut. Men du behöver inte inspiration för att skapa bra nyhetsbrev. Med ett litet gäng väl beprövade idéer kommer du långt.

Förresten, är du osäker på om det här med emailstrategi är något för dig? Läs det här inlägget.

Om du kämpar för att fylla dina emails med bra innehåll så kommer här några effektiva innehållstyper du alltid kan förlita dig på…

Read More
Så skapar du en innehållsstrategi och redaktionell kalender

Att skapa bra och relevant innehåll för sin målgrupp har blivit en självklar del av mångas marknadsföringsstrategi. Men för att se goda resultat av det innehåll man skapar krävs en genomtänkt strategi. I det här inlägget visar jag dig hur du tar fram en innehållsstrategi, samt hur du planerar ditt innehåll med hjälp av en redaktionell kalender!

Read More
Nyhetsbrev: Varför och hur?

Har du besökt en amerikansk bloggares, entreprenörs eller start-ups hemsida på sistone? Hur många sekunder tog det innan en pop-up-ruta dök upp och bad om din e-postadress i utbyte mot en "free gift"? Erfarna entreprenörer inser värdet av en (kvalitativ) emailadress, och rekryterar prenumeranter väldigt aggressivt.

Varför, kan man kanske fråga? Vad ska de med alla adresser till egentligen?

Read More